loading

  • Moskeer i Danmark - islam og muslimske bedesteder

Moskeer i Danmark - islam og muslimske bedesteder

Pris

Kr. 99,-

Om bogen

Forfatter

Lene Kühle

Uddrag / Indholdsfortegnelse

Beskrivelse

BOGEN om muslimer og islam i Danmark. Her erstattes fordomme og formodninger med fakta i form af upolitisk, veldokumenteret viden. Ingen, der arbejder med eller blot interesserer sig for integration og religion, bør være den foruden.

I Moskeer i Danmark – islam og muslimske bedesteder får læseren for første gang seriøse og velunderbyggede svar på spørgsmål som:
• Hvad er islam i Danmark?
• Hvad vil det sige at være muslim?
• Hvor mange muslimer og muslimske bedesteder er der her i landet?
• Hvad tror de danske muslimer på?
• Kan man overhovedet tale om islam i Danmark som en fælles enhed?

Bogen bygger på en omfattende undersøgelse af alle moskeer i Danmark.

ISBN

87-91668-05-0

Udgivelsesdato

13-06-2006

Sider

217

Andre i denne serie

Krop, sind - eller ånd? Alternative behandlere og spiritualitet

Dansk dharma: buddhisme og buddhister i Danmark

Moskeer i Danmark - islam og muslimske bedesteder

I lysets tjeneste - nye religiøse og spirituelle grupper i Danmark

Kristendommen under forvandling - pluralisme som udfordring til teologi og kirke i Danmark

Kristendommen under forvandling - e-bog

I Lysets tjeneste - e-bog

Sagt og skrevet

Så er den her endelig, bogen med faktuelle oplysninger om muslimer og islamisk praksis i Danmark... Enhver, der interesserer sig for emner som religion, integration og minoriteter bør straks læse den og tage noter.
JydskeVestkysten

Med udgivelsen af Moskeer i Danmark foreligger nu under alle omstændigheder et statistisk materiale, man er nødt til at forholde sig til, inden man kaster sig ud i debatten om 'for' eller 'imod' moskeer i Danmark.
Politiken

Cirka 200.000 danskere er muslimer. Der findes mange holdninger til islam og muslimer, og med denne bog kan en hel del af disse holdninger korrigeres med viden.
folkeskolen.dk Læs hele anmeldelsen

Det er en god og vigtig bog... et grundigt og solidt stykke religionssociologisk arbejde, som mange af os i årene fremover vil drage stor fordel af. Jeg er overbevist om, at mange vil få stort og givtigt udbytte af bogen.
Jørgen Bæk Simonsen i Tidsskrift for Islamforskning

Med bogens første tre kapitler... får løseren langt mere konkret indsigt i muslimers plads og færden i det danske samfund, end hvis vedkommende pløjede sig igennem de seneste 15 debatbøger, der er udgivet om samme emne... Samtidig er det rosværdigt, hvor velskrevet bogen er, for der er trods tabeller og statistiske oplysninger ikke tale om kedelig faglitteratur.
Teologinet

giver... overordentlig megen ny faktuel viden, der gør det muligt at sætte de dagsaktuelle begivenheder i perspektiv. Der er gjort et nødvendigt arbejde – sobert udført, (en bog) jeg kun varmt kan anbefale både til skolens bibliotek og arbejdshylden.
Gymnasieskolen

Hjem