loading

  • Dansk dharma: buddhisme og buddhister i Danmark

Dansk dharma: buddhisme og buddhister i Danmark

Pris

Kr. 99,-

Om bogen

Forfatter

Jørn Borup

Uddrag / Indholdsfortegnelse

Beskrivelse

UDSOLGT

Anmelderrost bog, der som den første beskriver og analyserer buddhismen i Danmark fra de første "lænestolsbuddhister" til de nuværende praktiserende buddhister.

Buddhismeeksperten Jørn Borup giver en systematisk og velskrevet præsentation af forskellige typer af buddhisme og buddhister, som han sætter i et nutidigt dansk perspektiv.

Her finder læseren en gennemgang af de forskellige buddhistiske gruppers historie, organisation og praksis, hvoraf den sidste er inddelt efter de buddhistiske "hjul", theravada, mahayana og vajrayana.

ISBN

87-91668-01-8

Udgivelsesdato

11-03-2005

Sider

232

Andre i denne serie

Krop, sind - eller ånd? Alternative behandlere og spiritualitet

Dansk dharma: buddhisme og buddhister i Danmark

Moskeer i Danmark - islam og muslimske bedesteder

I lysets tjeneste - nye religiøse og spirituelle grupper i Danmark

Kristendommen under forvandling - pluralisme som udfordring til teologi og kirke i Danmark

Kristendommen under forvandling - e-bog

I Lysets tjeneste - e-bog

Sagt og skrevet

Buddhismens historie i Danmark er nu skrevet, og der vil gå mange år, før det kan gøres bedre.
Kristeligt Dagblad

... spækket med informationer om de efterhånden mangfoldige buddhistiske grupper og organisationer... vellykket og oplysende, og bogen kan derfor varmt anbefales alle interesserede.
Politiken

Vil man lære at kende forskel på hinayana, mahayana, vajrayana-buddhisme... samt deres forskellige udviklinger og skoler er... Dansk dharma bogen.
Information

... et ambitiøst projekt med et væld af informationer... Hans stil er levende og letløbende, men ikke letbenet: der er hvad der skal være af sociologisk metode og materiale.
Religion.dk

... giver et flot overblik, og har samtidig minituøse, fængende detaljer... forventningerne opfyldes til fulde, og man mærker Jørn Borups store kendskab til buddhismen i alle dens forgreninger, i Danmark og i Asien.
Religionsvidenskabeligt Tidsskrift

Endelig en god og grundig bog om dansk buddhisme! Hvor fik jeg meget at vide, som jeg slet ikke vidste, at jeg havde brug for at vide! Så herved er opfordringen givet: Læs bogen, og bliv klogere!
Folkeskolen.dk Læs hele anmeldelsen

... kan varmt anbefales ikke blot for buddhismeinteresserede men for alle, der har interesse for nutidig religiøsitet i Danmark.
Figenbladet

... dygtigt, indsigtsfuldt skrevet bog med et stort overblik... er meget anbefalelsesværdig og bør findes på gymnasiets bibliotek.
Gymnasieskolen


... et letflydende og pædagogisk sprog med overblik... nyttig og informativ.
Dialogcentret

... beskriver på en god og lettilgængelig måde de forskellige buddhistiske skoler, og beskrivelsen levendegøres ved, at han selv har opsøgt og deltaget i en del forskellige buddhistiske sammenhænge.
IKON

Hjem