loading

  • Kristendommen under forvandling - pluralisme som udfordring til teologi og kirke i Danmark

Kristendommen under forvandling - pluralisme som udfordring til teologi og kirke i Danmark

Pris

Kr. 99,-


Notice: Undefined variable: serie_link_book in /home/forlagetunivers.dk/web/functions/db.php on line 186

Om bogen

Forfatter

Viggo Mortensen

Uddrag / Indholdsfortegnelse

Beskrivelse

UDSOLGT (sælges om e-bog)

Er den danske folkekirke en synkende skude? Vil kristendommen også de næste 1000 år være majoritetsreligionen i Danmark?

De seneste årtiers voksende religiøse mangfoldighed i vesten har skabt konkurrence på det religiøse marked, og kristendommens rolle er i dag svækket mere end den nogensinde tidligere har været: Den danske folkekirke mister år for år medlemmer, andre religioner rejser retssager mod folkekirkens grundlovssikrede særstatus i Danmark, og flere slår på tromme for en endelig adskillelse af kirke og stat.

I Kristendommen under forvandling gør professor Viggo Mortensens status over kristendommen og dens møde med andre religioner i Danmark. Det sker på baggrund af analyser af kristendommens organisation, økonomi og religiøse praksis.

ISBN

87-91668-02-6

Udgivelsesdato

01-12-2005

Sider

251

Andre i denne serie

Krop, sind - eller ånd? Alternative behandlere og spiritualitet

Dansk dharma: buddhisme og buddhister i Danmark

Moskeer i Danmark - islam og muslimske bedesteder

I lysets tjeneste - nye religiøse og spirituelle grupper i Danmark

Kristendommen under forvandling - pluralisme som udfordring til teologi og kirke i Danmark

Kristendommen under forvandling - e-bog

I Lysets tjeneste - e-bog

Sagt og skrevet

... en fremragende beskrivelse af den folkekirkelige situation, som den ser ud lige nu, og... en visionær redegørelse for, hvilke muligheder og udfordringer kirken står overfor...
Information

Læs bogen, bliv klogere på tingenes tilstand og strategierne for at gå dem i møde... giv den til et menighedsrådsmedlem du holder af, smid den efter din præst eller brug en dag af ferien til at lade dig udfordre.
Dansk Kirketidende

... hele kristendommens idehistorie præsenteret på allerfornemste vis tilsat flotte illustrationer og personlige kommentarer undervejs... alle de relevante baggrundsoplysninger om vort samfunds kultur og historie, som enhver lærer bør kende til.
Folkeskolen Læs hele anmeldelsen

...et velkomment oplæg til drøftelsen af, hvordan (at forandre for at bevare) kan ske.
Kristeligt Dagblad

...absolut en bog, man bør læse, hvis man er interesseret i kristendommens fremtid i Danmark og de udfordringer, kirken møder lige nu... giver stof til eftertanke.
Religion.dk

... stimulerer og udfordrer sine læsere ved i klare vendinger at sætte ord både på folkekirkens potentialer og problemer... hermed anbefalet til alle, der er optaget af kristendommens og kirkens udvikling i Danmark.
Intercultural.dk

... beskriver meget fyldigt den danske folkekirkes organisation, økonomi, medlemmer, religiøse praksis samt eksterne relationer... et gedigent teologisk arbejde.
Gymnasieskolen

Bogen kan helt sikkert anbefales. Man bliver informeret om kristendommen i Danmark. Og man bliver engageret i sociologiske og teologiske diskussioner om dens tilstand. Og for mennesker, der er interesseret i kristendommens forhold til andre religioner, er der meget at hente - og meget at diskutere.
IKON

... netop denne bog markerer sig som et godt eksempel på forskningsformidling.
Uddrag fra bogen Elfenbenstårnet: Universiteter mellem forskning og formidling

Hjem