loading

  • Kaldet til Kina - danske missionærers liv og oplevelser i Manchuriet 1893-1960

Kaldet til Kina - danske missionærers liv og oplevelser i Manchuriet 1893-1960

Pris

Kr. 99,-

Om bogen

Forfatter

Simon Gjerø

Beskrivelse

NU KUN 199 KR (før 349 kr.)

I perioden 1893-1960 rejste over 150 danske missionærer og deres familier til Manchuriet for at følge deres kald og udbrede det kristne budskab til de kinesiske hedninge. Kaldet til Kina fortøller den medrivende historie om denne lille gruppe danskere, der med en ukuelig tro i bagagen drog den halve klode rundt for at ændre verden.
Med sin levende beretning om de danske missionærers oplevelser i Manchuriet giver bogen et fascinerende indblik i et hidtil overset kapitel af Danmarkshistorien, og samtidig skaber den et nyt perspektiv på en af de mest turbulente perioder i Kinas historie.
Kaldet til Kina er pø mange møder en historie om et kulturmøde i ordets bedste forstand. De danske missionærers møde med det kinesiske folk tog indledningsvist form af et kulturchok, men mødet fik efterfølgende en dyb og varig indflydelse på begge parter. Mange af de danske missionærer endte med at blive dybt påvirkede af mødet med den kinesiske kultur, og samtidig mindes deres tilstedeværelse stadig med gløde af mange ældre kinesere. Missionen var dog på ingen møde problemfri, og bogen fortæller blandt andet også den dramatiske historie om, hvordan de danske missionærer under Bokseropstanden måtte flygte ud af landet med en officiel dødsdom over hovedet.
Beretningen om de danske missionærers tilstedeværelse i Manchuriet tager sit afsæt i et omfattende og hidtil uudforsket kildemateriale, der blandt meget andet inkluderer upublicerede erindringer, dagbogsoptegnelser, gamle breve, pamfletter og ikke mindst en lang række nye interviews med nogle af de danskere og kinesere, der oplevede historien på første hånd. Kaldet til Kina er desuden gennemillustreret med et righoldigt billedmateriale, der i kombination med den gennemresearchede beretning udgør et værdifuldt vidnesbyrd om en forgangen epoke i Danmarks og Kinas historie.Bogen er desuden omtalt her: www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/435429:Danmark--Dansk-kirke-har-succes-i-kinesisk-storby
og her:
www.radio24syv.dk/programmer/kina-snak/13961568/28:27/kina-snak-03-07-2016/ISBN

978-87-91668-16-6

Udgivelsesdato

26-09-2008

Sider

241

Sagt og skrevet

"Simon Gjerø har skabt et billedværk, som jeg har haft stor glæde af, og som jeg vil anbefale på det kraftigste til alle, der interesserer sig det mindste for Danmarks historie så vel som for Kinas. At det samtidig er en meget smuk bog, gør bestemt ikke oplevelsen mindre.
Leif Davidsen, forfatter.

Fem stjerner
"Hæsblæsende, medrivende og velskrevet"
Tor Tolstrup, Jyllands Posten

"Det er en bog, man har lyst til at gå i lag med, en bog, man kan lære meget af."
Carsten Bach-Nielsen, Kristeligt Dagblad

"Indbydende, smuk layout, bred appel"
Finn Windfeldt Hansen, Lektørudtalelse

"Noget af det flotteste, der længe er udkommet på dansk om Kina"
"En bog, man igen og igen kan gå på opdagelse i"
Morten Laugesen, Danmark-Kina

"Gennemarbejdet og illustreret historie"
Jes Randrup, Jyllands Posten

"En verden af i går"
Peter Harmsen, Weekendavisen


Læs interview med Simon Gjerø om bogen i Kristeligt Dagblad.

Hjem