loading

  • Religion i en globaliseret verden

Religion i en globaliseret verden

Pris

Kr. 249,-

Om bogen

Redaktør

Margit Warburg

Annika Hvithamar

Uddrag / Indholdsfortegnelse

Beskrivelse

Verden af i dag er globaliseret. Kapital, varer, ideer og mennesker bevæger sig i stigende omfang på tværs af hidtidige grænser. I dag er det ikke mindst den elektroniske informations- og kommunikationsteknologi, som har accelereret globaliseringen.
Allerede i 2017 nåede vi op på, at over halvdelen af
verdens befolkning havde personlig adgang til internettet.
Religion har været en del af globaliseringen allerede meget tidligt. Kristen, muslimsk og buddhistisk mission har i århundreder været en væsentlig drivkraft i globaliseringens kulturmøder og kulturforandringer. I dag bringer globaliseringens nærvær i tid og rum religion tættere ind på livet af befolkningerne. Deres reaktioner, enten de er positive eller negative, understreger endnu en gang, at religion er en central del af tilværelsen for størstedelen af verdens befolkning. Det gælder også for dem, der ikke bekender sig til nogen religion.
Bogens bidrag repræsenterer en stor spændvidde i emner, steder og kronologi, fra global tænkning i det gamle Rom over muligheden eller umuligheden af en globalt gældende religionskritik til moderne lokale kultur- og religionskampe, som også er globalt virkende. Forfatterne, som alle kommer fra Religionsvidenskab ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, har bragt deres brede og meget forskelligartede viden ind i et samspil om at belyse religion i en globaliseret verden.

ISBN

978-87-91668-59-3

Udgivelsesdato

08-01-2020

Sider

200

Hjem