loading

  • Tibetansk buddhisme

Tibetansk buddhisme

Pris

Kr. 249,-

Om bogen

Forfatter

Jesper Østergaard

Beskrivelse

Tibetansk buddhisme har en udbredelse, som rækker langt udover Tibets egne grænser. I flere årtier er vesterlændinge og andre udlændinge draget mod Indien og Nepal for at studerere buddhisme, og tibetanske lamaer rejser rundt i hele verden for at holde foredrag og undervise.
Baggrunden for denne udvikling er delvis en politisk konflikt mellem Tibet og Kina. Den helt særlige udgave af buddhisme, som er blevet udviklet i Tibet gennem næsten 1.500 år, har en global tiltrækningskraft.
Tibetansk buddhisme omhandler buddhisme, som den er blevet udviklet og dyrket i Tibet. Den indeholder myter om Buddha, fremstillinger af centrale forestillinger og begreber, beskrivelser af ritualer, digte om religiøse overvejelser og forudsigelser om Dalai Lamas næste inkarnation. Teksterne afspejler bredden af tibetansk buddhisme, fra sange om munkenes brug af øl til filosofiske overvejelser over alle modsætningers opløsning i tomhed.

Bogen henvender sig primært til religionsundervisningen i gymnasiale uddannelser og ved højere uddannelser, men kan også læses af den alment interesserede, der vil i dybden med emnet. Bogen er skrevet af en ekspert indenfor området i et formidlingsvenligt sprog.

Mængderabat ved køb af klassesæt - send en mail til info@forlagetunivers.dk.

Se bogens egen hjemmeside med ekstra materiale til undervisningen Tibetanskbuddhisme.dk

ISBN

9788791668586

Udgivelsesdato

20-03-2018

Sider

208

Sagt og skrevet

Jeg kan varmt anbefale bogen, både til enkelt- og tværfaglige forløb på de gymnasiale uddannelser, men ligeledes til den nysgerrige læser som en nyere, hands-on-udgave om den tibetanske buddhisme.

Religion, 2019

Hjem