loading

  • Nordboernes gamle religion (e-bog)

Nordboernes gamle religion (e-bog)

Pris

Kr. 199,-

Om bogen

Forfatter

Carsten Lyngdrup Madsen

Beskrivelse

For godt tusind år siden skiftede de nordiske folk religion. De var blandt de sidste i Europa til at opgive deres gamle tro og tradition. På den tid var digtning og historiefortælling i høj kurs i hele Norden og de følgende generationer af nordboere - især islændinge - efterlod sig et væld af skriftlige kilder, som både var optaget af den gamle religion og overgangen til den nye. I dag kendes disse kilder som eddadigtning,
skjaldekvad og sagaer. Det er disse kilder, som danner baggrund for denne bog.

Første og anden del af bogen giver en beskrivelse af den gamle religion. Først det mytologiske aspekt - verdensbillede, skabelse, guder, magter og undergang. Dernæst det kultiske: Hvordan blev den gamle religion levet ud i praksis? Hvilket forhold havde man til guderne? Hvor og hvordan dyrkede man dem. Hvorfor blotede man? Hvilke forestillinger havde man om døden og et eventuelt liv efter dette? I bogens tredje og sidste del skildres opgøret med den gamle religion, som det udspillede sig i Norge og Island. Hvordan oplevede den enkelte nordbo overgangen fra hedendom til kristendom?

NORDBOERNES GAMLE RELIGION er fortællingen, som den er bevaret i de skriftlige kilder - edda, saga og kvad.

heimskringla.no

ISBN

978-87-91668-47-0

Udgivelsesdato

19-12-2016

Sider

580

Sagt og skrevet

"... den må betegnes som et hovedværk om tidlig middelalders tro og religiøs levevis" (lektørudtalelse, DBC)

"Nordboernes gamle religion & fortællinger fra edda, sagn og [er] det rene guf.
Den er en forfatterbedrift og en læserfryd og fornøjelse fra den ene ende til den anden af sine i alt mere end 550 sider.
(Doris Ottesen, Kristeligt Dagblad)

"... denne anmelder er stor fan!
Jeg mener bestemt, at denne bog bør stå på enhver skole."
(Signe Elise Bro, Religion)


"Alt i alt leverer Carsten Lyngdrup Madsen med Nordboernes gamle religion altså en omfattende populærvidenskabelig gennemgang af det skriftlige kildemateriale til mytologien, kulten og overgangen til kristendommen i Norden, der er vellykket og velskrevet"
Simon Nygaard, Religionsvidenskabeligt Tidsskrift

Hjem