loading

  • Samtidsreligion - levende religion i en foranderlig verden

Samtidsreligion - levende religion i en foranderlig verden

Pris

Kr. 199,-

Om bogen

Redaktør

Marie Thomsen

Jørn Borup

Uddrag / Indholdsfortegnelse

Beskrivelse

Samtidsreligion er en betegnelse for den levende religion, vi ser omkring os lige netop i samtiden. Majoritetsreligionen kristendom i dens forskellige formationer fylder naturligt mest i Danmark, men også religioner som islam, jødedom, hinduisme, buddhisme, nye religioner og de mange forskelligartede udtryk for spiritualitet har de sidste årtier fundet plads i det danske landskab. Denne bog omhandler nogle af disse former for religion og spiritualitet, men går også bag dem med analyser af centrale temaer forbundet med studiet af samtidsreligion. Bogen er opdelt tematisk efter emnerne sekularisering, globalisering, individualisering, markedsorientering og kompleksitet...
Samtidsreligion – levende religion i en foranderlig verden er skrevet af religionsvidenskabelige og teologiske forskere med tilknytning til Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet. Den er skrevet i et formidlingsvenligt sprog til alle med interesse for samtidsreligion.

ISBN

9788791668265

Udgivelsesdato

04-02-2012

Sider

160

Sagt og skrevet

(Bogen) "udmærker sig ved kritisk at sammenholde abstrakt teoridannelse med empiriske undersøgelser. Forestillinger og hypoteser om virkelighedens beskaffenhed bliver altså sammenholdt med og testet på virkeligheden selv...
I alle ens bidrag er der lagt vægt på formidlingen, så den er nem at gå til. Endvidere er den på en velgørende måde fri for bagvedliggende ideologiske dagsordenener, som ellers præger megen teologi og religionsforskning. Og man bliver klogere af den, får nye øjne at se med og ser det velkendte i et andet lys."
Kristeligt Dagblad Povl Götke 15. marts 2012


”Samtidsreligion” er en god bog at blive klogere af, klogere ikke bare på de andre, men også på sig selv, for uanset vort udgangspunkt, så påvirkes vi de kræfter, som bogen beskriver."
Intercultural.dk, Mogens S. Mogensen, maj 2012

Jeg kan varmt anbefale bogen. Den er en fin - og tiltrængt - nuancering af religionsbegrebet, der er brugbart både i f.t. KLM og linjefaget. Og den rummer mange detaljer i debatten om religion og samfund, der er relevant i KLM.
Medlemskommunikation 2, 2012 (Løreruddannelsen)

Hjem