loading

  • Samfund uden Gud

Samfund uden Gud

Pris

Kr. 249,-

Om bogen

Forfatter

Phil Zuckerman

Beskrivelse

UDSOLGT

Hvorfor tror danskere meget mindre på Gud end resten af verden? Hvordan forholder vi os så til døden og meningen med livet? Hvorfor fungerer vores samfund alligevel?

Det er nogle af de spørgsmål man må stille sig, når man kigger på danskerne med amerikanske briller. Og det er lige hvad den amerikanske religionssociolog Phil Zuckerman har gjort i bogen ”Samfund uden Gud” om sit forskningsprojekt i og om Danmark og danskeres religiøsitet. I bogen argumenterer han for, at et samfund uden Gud ikke alene er muligt, men også kan være ganske civiliseret og behageligt.

Når udenlandske øjne rettes mod Danmark, ser de ofte en jordisk himmel med maleriske byer, indbydende storbyer, smukke skove, ensomme strande, et velfungerende demokrati, lav kriminalitet, et lavt korruptionsniveau, et fremragende uddannelsessystem, nyskabende arkitektur, en stærk økonomi, velfinansieret kunst, rene sygehuse og meget mere.
Når den udenlandske forsker samtidig finder ud af, at vi ikke tror særligt meget på Gud, medfører det stor undren.

For Phil Zuckemann fra USA, hvor det hedder sig at et samfund uden gudstro er dømt til undergang, var den skandinaviske opfattelse af religion også værd at undersøge nærmere.

Han blev derfor gæsteunderviser på Det Teologiske Fakultet fra maj 2005 til juli 2006, hvor han parallelt med sine undervisningsforløb om religion i USA og sekularisering i Skandinavien, foretog 150 dybdegående interviews af danskere og svenskere om deres tro og religionsopfattelse.

Resultatet af denne forskning bliver nu publiceret simultant på dansk og engelsk. I forbindelse med bogens udgivelse gæster Phil Zuckerman Danmark i august.

ISBN

978-87-91668-21-0

Udgivelsesdato

29-08-2008

Sider

228

Sagt og skrevet

Løs omtale her:
Information
Kristeligt Dagblad


”…en masse øjenåbnende at hente om vores komplekse forhold til det religiøse for netop den danske læser. Det er nemlig utrolig spændende og godt formidlet forskning, som Zuckerman har bedrevet.” (Jyllands-Posten 29.10.08)

Hjem