loading

  • Pilgrimsspor

Pilgrimsspor

Pris

Kr. 249,-

Om bogen

Redaktør

Elizabeth Knox-Seith

Beskrivelse

Pilgrimsvandringen har fået en renæssance. Hundredtusinder vandrer årligt ad camino’en til spanske Santiago de Compostela. Også andre steder i Europa – Skandinavien inklusiv – bliver gamle pilgrimsruter genoptaget og nye etableret.

Forfatterne til Pilgrimsspor går bag om fænomenet og spørger, hvad der gør, at en gammel religiøs tradition bliver vakt til live igen.

Svaret finder de ved at se på nogle af de forskellige udtryk, pilgrimsspiritualiteten kan have i dag, primært i en protestantisk sammenhæng.

Bag Pilgrimsspor står en række skribenter, som på er dybt involverede i pilgrimsbevægelsen. En del deltager selv i eller faciliterer pilgrimsvandringer, og andre forsker i fænomenet.

ISBN

978-87-91668-18-0

Udgivelsesdato

13-12-2007

Sagt og skrevet

"I en tid, hvor tilgangen til vores egne hjemlige, katolske valfarter daler, vil det blive spændende at se, om vi som katolikker kan komme med nye bud på, hvordan vi holder pilgrimstraditionen ved lige. I det perspektiv er ”Pilgrimsspor” en på alle måder spændende udgivelse for den katolske læser" (Katolsk Orientering)

Fem ud af seks stjerner (Berlingske Tidende):
»Pilgrimsspor« er en rummelig bog. Åndelig søgen, ny vækkelse, åbne spørgsmål og nøgtern analyse veksler i bogens 14 bidrag. Bogens fokus er pilgrimsvandringernes renæssance i en protestantisk sammenhæng, men på pilgrimsvejene mødes de fornyelsessøgende protestanter med de traditionelle eller konservative katolikker, de konfessionsløse, der drømmer om en adgang til det hellige eller som simpelthen søger sig selv, og de mange, der har kulturhistorien og den europæiske hukommelse som ledestjerne. Den moderne pilgrim har mange ansigter. I antologien »Pilgrimsspor« er det især protestanten med stav og vandrestøvler vi møder. Det er bestemt også både spændende og tankevækkende nok
læs anmeldelsen, tryk hér

"Mennesker har altid gået på pilgrimsvandring. Bogens bidragydere belyser fornemt de mange forskellige spor som pilgrimsbevøgelsen har trukket gennem verden. [...] ”Pilgrimsspor” kan varmt anbefales til både erfarne og til kommende pilgrimsvandrere og overhovedet" (Det Mellemkirkelige Råd)

Hjem