loading

  • Kulturmødets hermeneutik - en filosofisk analyse af kulturmødets forudsætninger

Kulturmødets hermeneutik - en filosofisk analyse af kulturmødets forudsætninger

Pris

Kr. 229,-

Om bogen

Forfatter

Anita Holm Riis

Beskrivelse

Kulturmødets hermeneutik er et reflekterende og vedkommende bidrag til kulturmødedebatten.

Mennesker med forskellig kulturel baggrund mødes dagligt på arbejdspladser, i skoler, på hospitaler og et utal af andre steder. Hvordan tager vi hånd om, at disse møder bliver konstruktive og bringer os tættere på hinanden frem for at ende i misforståelser og sammenstød? Forfatteren til Kulturmødets hermeneutik besvarer dette spørgsmål gennem en analyse af begreber som dialog, forståelse og etnocentrisme, som anvendes til at blotlægge kulturmødets forudsætninger. Målet er at skabe grobund for dialog gennem en forståelse for det, vi bringer med ind i mødet mellem mennesker.
Bogen inddrager forskellige filosofiske positioner, heriblandt den tyske hermeneutiker Hans-Georg Gadamer og den amerikanske neopragmatist Richard Rorty.

ISBN

87-91668-10-7

Udgivelsesdato

01-12-2006

Sider

168

Sagt og skrevet

... et meget velkomment bidrag til en aktuel debat. ...kan varmt anbefales og fortjener en vid udbredelse, ikke blot blandt filosoffer og religionsstuderende, men alle der interesserer sig for mødets mulighed i et pluralistisk samfund. For religionslærerne i gymnasiet og på HF vil den være uundværlig.
Teologinet.

Hjem